Domein registreren

by beheer, 3 februari 2017

Wil jij een eigen website beginnen? Wat de reden hiervoor ook is, de eerste stap die je moet zetten is een domein registreren. Wat is dit nu precies, een domein of domeinnaam? Dat is de link die mensen intikken op hun computer als zij jouw site willen vinden. Op de achtergrond bestaat een link uit heel veel verschillende tekens die niet zomaar te onthouden zijn. Ga je een domein registreren, dan kun je kiezen voor een duidelijke linknaam die bij voorkeur overeenkomt met de naam van jouw bedrijf of het product wat je verkoopt. Hoe beter de gekozen domeinnaam bij jouw onderneming, vereniging of stichting past, hoe eenvoudiger het voor anderen is om jouw webpagina te vinden. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om meteen meerdere domeinen vast te leggen die allemaal op elkaar lijken. Bestaat jouw naam uit twee woorden, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om deze zowel aan elkaar te schrijven, als met een streepje ertussen. Op die manier kun je voorkomen dat anderen een vergelijkbare naam gaan gebruiken en op die manier profiteren van jouw naamsbekendheid. Een goed domein registreren is dus voor jouw vindbaarheid online zeker belangrijk.

Extensie voor domein registreren

Naast een domein registreren, moet je ook een extensie uitkiezen. Dit is het laatste gedeelte van de link, zoals .nl of .com. Hierbij heb je de mogelijkheid uit verschillende opties. De bekendste hebben we al genoemd, maar er zijn nog heel veel andere varianten die je zou kunnen gebruiken. Waar .nl verwijst naar Nederland, kun je ook kiezen voor extensies van andere landen, zoals .be voor België of .de voor Duitsland. Wat is het voordeel er nu van om daar voor te kiezen? Dat ligt er aan waar jij actief bent. Ben jij van plan om je alleen op de Nederlandse markt te richten, dan kun je bij je domein registreren prima kiezen voor de Nederlandse extensie. Wil jij echter ook klanten winnen in Duitsland of België, dan kan het verstandig zijn om ook die landenextensies vast te laten leggen in combinatie met jouw domeinnaam. Mensen zijn toch vaak geneigd om eerst te zoeken met hun eigen landextensie. Ook kun je kiezen voor een domeinextensie die verwijst naar een bepaalde regio of die juist heel internationaal is. Dit is dus ook absoluut een punt om in het oog te houden op het moment dat jij een domein registreren gaat.

Leg het vast bij Nitroserve

Wil jij een domein registreren, dan kun je dit heel goed doen via Nitroserve, een bedrijf dat gespecialiseerd is in webhosting. Bij hen profiteer je van verschillende voordelen:

  • zij hanteren lage prijzen
  • de aangevraagde domeinen met extensies zijn meteen actief
  • domein en mail doorsturen is mogelijk
  • er is realtime DNS beheer

Ga jij voor het eerst een domein registreren, dan is het dus een goede optie om dit via hen te doen. Heb jij echter al een domeinnaam, maar ben je niet tevreden over de hosting? Dan kunnen zij jou ook van dienst zijn, zij bieden namelijk ook het verhuizen van een domein aan. Daarnaast bieden zij diverse opties wat betreft webhosting en SSL certificaten. En ook voor diensten als VPS, Reseller en Dedicated Server zit je bij hen helemaal goed. Ben je benieuwd of de domeinnamen van jouw keuze nog beschikbaar zijn? Controleer dit dan meteen via hun site. Zijn ze beschikbaar, dan kun je ze meteen vast laten leggen zodat niemand anders ze nog kunnen claimen. Wil jij een domein registreren voor het kunnen maken van jouw eigen website, dan kun je dit dus voordelig doen bij Nitroserve.nl.