Vast Mobiel integratie

Veel mensen gebruiken naast hun vaste telefoon ook een mobiele telefoon. Dit kan soms lastig of verwarrend zijn voor relaties. VoIP biedt de mogelijkheid om vaste telefonie en mobiele telefonie met elkaar te integreren. Hierbij kan bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van een eigen VoIP telefooncentrale of een Hosted VoIP oplossing.

Integratiemogelijkheden

Wanneer collega’s binnen een bedrijf elkaar onderling vaak bellen via vaste telefonie en mobiele telefonie, bespaart mobiele integratie de nodige telefoonkosten. Om het zekere voor het onzekere te nemen, is het aan te bevelen het telefoonverkeer goed in beeld te brengen voordat er gekozen wordt voor vast mobiel integratie. Verschillende aanbieders bieden uiteenlopende integratiemogelijkheden en het is zaak te kiezen voor een provider die aansluit op het belgedrag en de behoeften van het bedrijf.

Flexwerken

Naast de mogelijke kostenbesparing zorgt vast mobiel integratie ook voor het nodige gebruiksgemak. Door de sterke opkomst van Het Nieuwe Werken komt flexwerken steeds vaker voor. Medewerkers die thuis willen werken, zijn met vast mobiel integratie nog steeds op hun gewone werktelefoonnummer bereikbaar. Dit levert ook nog eens een besparing op reis- en benzinekosten op.

Twinning

De integratie van vaste telefonie en mobiele telefonie biedt zowel zakelijk als privé vele mogelijkheden. Zo is het mogelijk om zowel vast als mobiel op hetzelfde nummer bereikbaar te zijn met behulp van een app op het mobiele toestel. Beide telefoons kunnen indien gewenst gelijktijdig of in een vooraf ingestelde volgorde rinkelen wanneer er gebeld wordt. Dit wordt ook wel twinning genoemd. Bovendien is het mogelijk om 1 voicemailbox te hebben voor zowel vast als mobiel.