Bent u al bekend met 3d printing?

by beheer, 13 maart 2017

Misschien gaat u weleens naar het museum. In moderne musea staat weleens een 3d printer. Ter informatie, om leuke souvenirs mee te printen of omdat een kunstenaar een tentoonstelling houdt over 3d printing. Misschien werkt u in een ziekenhuis waar men protheses en kunstorganen maakt. Ook daar is de kans groot dat u tegen 3d printing aanloopt. Of wellicht werkt u in een laboratorium van een universiteit of belangrijk innovatief centrum. Allemaal plekken waar de 3d printer zich tegenwoordig thuis voelt. En wist u dat er genoeg particuliere hobbyisten zijn die aan 3d printing doen? Het is immers geweldig om objecten die kapot gaan in huis te kunnen namaken. Zeker als u een blauwdruk van het design kunt downloaden en uit kunt printen. En als u geen blauwdruk kunt vinden dan kunt u wellicht gebruik maken van de 3d scanner. Met de handige camera van deze scanner scant u het object in en zal er een 3d-model op uw beeldscherm te voorschijn komen. Aan de hand van deze informatie kunt u dan direct aan de slag met het printen van uw te vervangen object. Is dit al innovatief en betaalbaar? Wij van Llowlab denken van wel. Op onze website voorzien we u al enkele jaren over alles wat maar te maken heeft met 3d printing. Dus mocht u dit interesseren en mocht u denken aan de koop van een 3d printer dan hopen we dat u eens een kijkje komt nemen op onze website.

We willen u in de toekomst blijven informeren over 3d printing

Dus blijf ons volgen want u komt vast en zeker elke maand een interessante blogpost tegen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van 3d printing. Hebt u trouwens vragen aan ons bedrijf? Klim dan in de pen en stuur een e-mail of vul het digitale formulier in. Vergeet niet om uw gegevens in te vullen zodat we u spoedig terug kunnen mailen. Afijn, 3d printing heeft in onze ogen de toekomst. Het zal nog wel een tijd duren voordat papier helemaal niet meer nodig is. De 2d printer en kopieerapparaat zal nog wel decennia een rol spelen. U moet de 3d printer dan ook niet zien als vervanging maar als toevoeging aan het spectrum. Weliswaar is het een feit dat er minder papier gebruikt wordt, maar dat is overigens maar goed ook. Zo doet u iets terug voor moeder natuur. Dankzij 3d printing hoeft u straks niet eens uw huis meer uit. Alle kapotte onderdelen in uw huis zijn eenvoudig te vervangen door ze in te scannen en te printen. Toch is het zaak om de volgende punten door te nemen voordat u een printer gaat kopen:

  • Kunt u de printer zelf bouwen? Zo ja, dan bent u vaak goedkoper uit,
  • Welke materialen hebt u nodig? Bijvoorbeeld plastics, metalen of hout.
  • Voor welke technieken gaat u deze printer gebruiken?
  • En ten slotte is het verstandig om na te denken over de software die nodig is. Zit dit bij de aankoop inbegrepen en kan uw pc of laptop deze software draaien?

Vergeet u dus niet om onze website te bookmarken?

Kunt u niet wachten met 3d printing? Begrijp dan wel dat het nog relatief dure apparaten zijn. Maar het maakt een snelle opmars en waarom zou u uzelf zo nu en dan niet eens verwennen. We geven u hier graag advies over en dat blijven we in de toekomst ook zeker doen! Of u nu consument bent of vanuit zakelijk perspectief aan 3d printing wilt gaan doen, op Llowlab kunt u rekenen. Lees meer..