WordPress hosting

by beheer, 26 augustus 2017

WordPress is een immens populair content-management-systeem (CMS), dat over de hele wereld wordt gebruikt om website in te ontwerpen en te beheren. Het blinkt uit in simpelheid, maar is tegelijkertijd enorm veelzijdig. Van oorsprong werd WordPress gebruikt om blogs mee te beheren, maar het is tegenwoordig ook heel goed mogelijk om website mee te ontwerpen en te beheren. Bij Terdis Webhosting is het heel gemakkelijk om WordPress hosting op te zetten. U hoeft niet ingewikkelde codes in te voeren of zelf dingen te regelen, maar met één druk op de knop is het geregeld. Dat scheelt u veel moeite. Met Terdis Webhosting is WordPress hosting dus binnen handbereik!

WordPress hosting voor iedereen

Maar wat is WordPress eigenlijk en waarom heeft u WordPress hosting nodig als u uw eigen website wilt? Wij leggen het graag aan u uit, zodat u snel aan de slag kunt met uw eigen WordPress hosting. Allereerst: wat is WordPress precies? WordPress is dus een content-management-systeem, wat inhoudt dat het alle content op uw website beheert. Met content bedoelen we niet alleen tekst, maar ook foto’s en bijvoorbeeld een koppeling naar Google Maps. Al deze stukjes op uw website moeten op de juiste plek worden geplaatst en worden beheerd. Dat is precies waar WordPress in excelleert. WordPress biedt u een portaal aan, waarmee u gemakkelijk uw eigen content kunt beheren. Zo kunt u foto’s uploaden, uw teksten aanpassen en nog veel meer in dit portaal. Het grote voordeel is dat dit portaal losstaat van uw website. Het enige wat uw website doet is de content weergeven die u heeft ingevoerd in het portaal. Hierdoor heeft u feitelijk twee kanten aan uw website: de kant die uw bezoekers zien en de kant waar u gemakkelijk uw content invoert. Dit heeft als grote voordeel dat het portaal kan worden geoptimaliseerd voor het beheren van content. Alles is erop gericht dat u snel aanpassingen kunt maken en snel bij de dingen kan komen die relevant zijn.

Templates voor een mooie website

Maar met alleen content invoeren komt u er nog niet. Die content moet ook op een mooie manier worden weergegeven op uw website en daar heeft WordPress templates voor. Templates zijn vooraf ontworpen websites, waar u uw eigen content in kan invoeren. WordPress regelt voor u de koppeling tussen de template en uw eigen content, dus het enige wat u hoeft te doen is de juiste template te selecteren. Bij de WordPress hosting van Terdis Webhosting heeft u de keuze uit een ruim aanbod templates en daarnaast is het ook mogelijk om online naar templates te zoeken. U kunt u dus altijd een template vinden die aan uw eisen voldoet. En het grote voordeel van WordPress is dat templates installeren heel gemakkelijk is. Ook is het vaak mogelijk om bepaalde aspecten van een template te wijzigen. Zo kunt u bijvoorbeeld de kleur aanpassen van het menu en nog veel meer, zodat uw website helemaal van u is. Bij de WordPress hosting van Terdis Webhosting krijgt u ook toegang tot meer dan 400 gratis plug-ins. Deze plug-ins breiden de functionaliteit van uw WordPress hosting nog verder uit. Zo kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk een koppeling naar Google Maps invoeren, wat erg handig is als u meerder locaties heeft waar u naar wilt verwijzen. Een andere veelgebruikte plug-in is de zogeheten kleinschermdetectie, waarmee u uw content kunt aanpassen aan een kleiner scherm. Wat uw eisen ook zijn, met de WordPress hosting van Terdis Webhosting is van alles mogelijk. Of u nu een kleine website op wilt zetten of juist iets uitgebreiders, met WordPress hosting kan het allemaal.