Een goede opleiding tot keurmeester

by beheer, 9 augustus 2019

Een goede opleiding tot keurmeesterHet beroep van keurmeester is tegenwoordig belangrijker dan het lijkt, zeker op de werkvloer. Een keurmeester waarborgt namelijk de veiligheid van allerlei apparaten en bedrijfsmiddelen, zoals trappen, ladders en rolsteigers, maar ook elektrische arbeidsmiddelen, meestal volgens NEN3140. Doordat het in feite best een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt om dit soort bedrijfsmiddelen te keuren, heb je een opleiding tot keurmeester nodig om dit beroep uit te mogen oefenen. Deze opleiding vindt je bijvoorbeeld bij Ingenium, dé specialist op het gebied van een opleiding tot keurmeester. Ze hebben zelfs allemaal verschillende, specialistische keurmeester trainingen in hun pakket, namelijk:

  • Training Keuren elektrische arbeidsmiddelen volgens NEN3140.
  • Training Keuren ladders, trappen en rolsteigers volgens NEN2484 (klimmaterieel).
  • Training Keuren magazijnstellingen en stalen opslagsystemen.
  • Training Keuren medische apparatuur en toestellen volgens NEN-EN-IEC 62353.

Al deze NEN-normen klinken een beetje abstract, maar voor de kenner zijn het simpelweg codes die een bepaald niveau of een manier van keuren beschrijven. Het betreffen namelijk bepaalde, vastgelegde regels voor dat type product of apparaat, aan de hand waarvan je als keurmeester kunt beoordelen of het naar behoren werkt of is opgesteld. De opleiding tot keurmeester van Ingenio leert je alles wat je nodig hebt om dit werk uit te mogen voeren.

Opleiding tot keurmeester hoogwerkers

Een opleiding tot keurmeester van hoogwerkers is wellicht niet iets dat je zomaar uit jezelf zou doen, maar wel als je in een bedrijf werkzaam bent dat veel gebruik maakt van hoogwerkers. Een verhuurbedrijf bijvoorbeeld, of een schildersbedrijf. In beide gevallen is het slim om ten minste één van je medewerkers een opleiding tot keurmeester te laten doen. Deze persoon kan dan met verstand van zaken de hoogwerkers die jullie gebruiken beoordelen en je vertellen of ze nog aan alle strenge normen en eisen voldoen. Op die manier werk je veilig en kun je je andere medewerkers garanderen dat de hoogwerkers veilig zijn om te gebruiken. De opleiding tot keurmeester die je cadeau hebt gedaan aan een van je medewerkers is dus een manier om je op een slimme manier in te dekken tegen ongelukken, doordat diegene de hoogwerker kan controleren op defecten, zwaktes en andere zaken die jou zelf misschien niet opvallen. 

Praktische keurmeester trainingen

Bij Ingenius vind je dus onder andere de training keurmeester voor hoogwerkers, maar ook voor autolaadkranen, klimmaterieel en hijsmiddelen. het is maar net welke bedrijfsmiddelen en machines je als bedrijf gebruikt, maar voor vrijwel al deze middelen is er bij ingenius een opleiding tot keurmeester. Door jouw medewerkers deze te laten doen waarborg je de veiligheid en dek je jezelf bovendien in als er wel daadwerkelijk iets gebeurt. Je hebt immers alles gedaan wat je kon om (bedrijfs)-ongevallen te voorkomen. Wat goed is om te weten is dat de-opleider.nl bij Ingenius zeer praktisch zijn, en daarnaast terugvallen op de juiste boeken met theorie. De cursist leert dus zowel informatie van buiten als de praktische handelingen die nodig zijn om het betreffende materieel op allerlei eventuele defecten te controleren. Want keurmeester worden kan niet zonder in de praktijk te oefenen, maar ook niet zonder vooraf aangeleerde kennis. En daarom klop je voor een goede opleiding tot keurmeester aan bij Ingenius!